Austin-Sparks.net

Atacul asupra părtășiei

de T. Austin-Sparks


Există câteva chestiuni care au de-a face cu mărturia Domnului, mai mult decât cu părtășia dintre copiii Lui... mai ales acolo unde există o responsabilitate deosebită pentru mărturia Lui. Atacul vrăjmașului și duhul lui diabolic și subtil, ca de altfel, apăsarea și denaturarea pe care le produce, vor fi direcționate spre distrugerea părtășiei. Într-un fel sau altul, el va căuta să separe credincioșii și să se strecoare între ei.

Dacă nu aveți grijă, veți soluționa toate problemele pe cale sufletească spunând: ”Ei bine, aceasta este incompatibilitate de temperament! Cutare este construit în felul acesta și celălalt este construit altfel, așa că nu vom putea niciodată să îmbinăm doi oameni care sunt atât de diferiți în temperament și înfățișare!”

Dacă lăsați loc unei asemenea concluzii, mărturia voastră este pierdută. Puteți abandona poziția voastră în Domnul și să mergeți să colindați lumea în căutarea oamenilor care sunt de acord cu voi. Înseamnă oare că lucrarea Domnului încredințată celor doi sau trei (sau mai mulți), care sunt laolaltă într-un loc, poate continua atâta timp cât copiii Lui sunt în stare să se înțeleagă din punct de vedere firesc? Domnul să aibă milă de lucrarea Lui, dacă se cere așa ceva!

Trebuie să privim mai adânc decât atât! Atacul asupra părtășiei și asupra legăturilor este satanic. Poate există teren, elemente firești prin care el se strecoară, dar cei preocupați ar trebui să ia această atitudine unii față de alții: mărturia Domnului este legată de unitatea noastră! Diavolul va face tot ce-i stă în putere să distrugă acea unitate și dintr-o lovitură să nimicească mărturia. Voi și eu trebuie să fim una în Numele Domnului și să ne apărăm terenul împotriva vrăjmașului!

Așadar, deținem și altceva, nu doar încercarea de a ne înțelege unii pe alții din punct de vedere sufletesc, avem în noi o forță care ne împinge spre părtășie! Trebuie să ne înțelegem unii cu alții în Numele Domnului, altfel mărturia Lui nu are niciun temei.

Există ceva cu mult mai mare decât situația firească, sufletească sau omenească care necesită soluționare. Când ne dăm seama de adâncimea greutăților, trebuie să știm că întotdeauna acolo există și altceva la lucru. De aceea trebuie să păstrăm lucrurile firești la Cruce și toți împreună, să ne împotrivim vrăjmașului pentru a obține izbânda. Nu vom realiza niciodată acest lucru încercând să ne ajustăm unii pe alții și căutând să vedem până unde putem ajunge să lucrăm împreună.

Stând umăr la umăr împotriva vrăjmașului care atacă părtășia, vom descoperi calea părtășiei biruitoare. Coborâți la nivelul firesc, sufletesc și vrăjmașul va produce imediat o catastrofă îngrozitoare din părtășia voastră.

Amintiți-vă că toate aceste lucruri, care uneori par să fie lucruri banale, firești, sunt în principiu mult mai adânci; căci activitatea vrăjmașului se află în spatele lor, căutând să înșele, să ne priveze de biruință, de avansare, de înaintare, de creștere, de ajungerea la guvernare. El trebuie respins în toate privințele.

Ianuarie 1937


Top

Conform dorinţelor lui T. Austin-Sparks că ce s-a primit gratuit sa fie dat gratuit, scrierile lui nu deţin drept de copyright. De aceea, vă rugăm ca în cazul în care le împărtăşiţi cu altii, să-i respectaţi dorinţele şi să le oferiţi gratuit - fără modificări, fără plată şi fără copyright.