Austin-Sparks.net

Măreția Crucii lui Cristos

de T. Austin-Sparks

Ce lucru extraordinar a realizat Cristos prin Crucea Lui! Noi încă nu am aprofundat Calvarul! Este un lucru binecuvântat să-L vezi luând păcatele noastre și purtându-le în trupul Său pe lemn, dar să observăm că El a luat întregul teren al activității satanice din om, El l-a dus la Cuce și l-a înlăturat; iar înțelesul profund al Cuvântului lui Dumnezeu este că noi am fost răstigniți, am fost îngropați cu Cristos. El nu a tratat doar păcatele, El a tratat omul – rasa omenească – a înlăturat-o nu doar pentru a-i pune capăt, ci pentru a nimici domeniul de activitate al diavolului, nu pentru a nimici omul în starea lui căzută, ci pentru a frânge puterea lui Satan, pentru a nimici lucrările lui de înșelător. Iată ce a făcut El la Cruce!

Este un lucru extraordinar să vedem că Domnul Isus nu a dat lovitura fatală omului și firii lui, ci având de-a face cu trupul de carne, El a dat lovitura activității satanice din om. Acesta este Cuvântul Crucii!

Care este esența adevărului pentru copiii lui Dumnezeu în vremuri primejdioase? Esența este că ei ar trebui să ajungă să recunoască faptul că temelia firii trebuie zdrobită de Crucea Domnului Isus; că fiecare din noi care este în Cristos trebuie să ajungă în locul unde știe că temelia firii a fost distrusă; și el nu mai poate nicidecum – nu mai îndrăznește – să urmeze lucrurile firii lui: motivele ei, dorințele ei, sentimentele ei, alegerile ei și hotărârile ei. Totul trebuie să vină de-acum din Dumnezeu, totul trebuie primit de la Duhul Sfânt pentru ca viețile să ne fie călăuzite, iar noi nu trebuie în nici un fel să ne bizuim pe înțelegerea noastră. Temelia firii trebuie distrusă, iar noi trebuie să fim oameni care, asemenea lui Iacov, vom rămâne pentru tot restul zilelor noastre schiopătând și rezemați pe toiag deoarece puterea firii noastre a fost atinsă, zdrobită, uscată, ofilită – da, vom purta toate zilele vieții noastre mărturia Calvarului, a realității lui: ”Am fost răstignit cu Cristos și nu mai trăiesc eu...” Am fost tratat și doborât la pământ și nu mai trebuie să existe deloc ”eul” insinuant... nu mai trăiesc eu.

Poate ne-am gândit la Cruce ca fiind o unire moartă cu Domnul Isus, că trebuie să cedăm, să renunțăm, să murim, să fim răstigniți cu toată durerea ce vine odadă cu aceste acțiuni. Dar, preaiubiților, Crucea este cea care ne scoate din împărăția întunericului și ne pune în Împărăția Fiului dragostei Lui – ne eliberează de puterea lui Satan și de înșelăciunea Lui.

Dacă viața sufletului nostru nu va fi tratată de Cruce și nu va fi supusă lui Dumnezeu - iar noi știm ce înseamnă să umblăm prin Duhul și să fim călăuziți de El - vom fi expuși înșelăciunii. Veți descoperi că, unde se imită lucrările Duhului Sfânt, acolo există o cantitate extraordinară de excitabilitate sufletească, emoții sufletești, lipsa controlului sufletesc și, uneori, indecență. Cu toate acestea, pot exista și lucruri supranaturale. Da, dar acela nu este Duhul Sfânt. Sufletul dorește tot mai fierbinte o experiență supranaturală. Această dorință a lăsat ființa omenească deschisă spre un alt tărâm, de unde vă puteți aștepta la orice. Puteți primi călăuzire, puteți primi minuni – tot felul de lucruri; dar aveți grijă! Imitația, înșelăciunea își are temelia succesului chiar în firea noastră, iar acea fire trebuie nimicită.

Dacă Domnul îi va scăpa pe copiii Săi din înșelăciunea și minciuna acestor zile, El trebuie să îi ducă înapoi la temelia adevărului: a identificării lor cu Cristos în moarte, îngropare și înviere; și la tot ce înseamnă moartea omului vechi și domnia Omului Nou.

În această privință, printre multe altele, Cristosul răstignit este puterea și înțelepciunea lui Dumnezeu.

Iulie 1932


Top

Conform dorinţelor lui T. Austin-Sparks că ce s-a primit gratuit sa fie dat gratuit, scrierile lui nu deţin drept de copyright. De aceea, vă rugăm ca în cazul în care le împărtăşiţi cu altii, să-i respectaţi dorinţele şi să le oferiţi gratuit - fără modificări, fără plată şi fără copyright.